Послание – април, 2024 г.

Послание – април, 2024 г.

    Разповийте го и го оставете да си върви.

Йоан 11:44

На 12 април 1961 г. в 9 часа и 7 минути московско време от космодрума Байконур в тогавашния Съветски съюз излита първият по рода си космически кораб Восток 1. По радиостанцията се чуват и думите на космонавта: „Поехали“ (Да тръгваме). Корабът прави една обиколка на земята за 1 час и 48 минути и се насочва за приземяване. Името на пилота е Юрий Алексеевич Гагарин, а 12 април става международен ден на авиацията и космонавтиката.

Твърди се, че след това, като дава своите интервюта, казва следните думи: „Летях в космоса и там Бог не видях“. Оказва се, обаче, че това не са думи на Гагарин. Измислени са пропагандно от Никита Хрушчов – генсекът на КПСС и ръководител на СССР. Колегите космонавти твърдят, че Юрий Гагарин тръгнал към открития космос с молитвата „Отче наш“ на уста.

Колко подлост трябва да има в човека, за да използва известността на някого, та да прокара атеистичните си идеологии! Всичко прилича на повития в савани и вече миришещ умрял Лазар. Смърди отвсякъде! Но, такъв е човекът без Бога. Той иска да Го изтрие не само от своето съзнание, но ако може и от това на другите. И нищо не може да го промени.

Освен, ако не чуе гласа на Господ Исус: „Лазаре, излез вън!“ (11: 43). Тогава и само тогава ще може да излезе и да живее. Той и днес продължава да търси твоето сърце. Чуй Го и върви след Него!

п-р Станислав Алексиев