Послание – Януари 2023 г.

Послание – Януари 2023 г.

И манната престана на сутринта, след като бяха яли от житото на земята; и вече нямаше манна за израилевите синове, но през тази година ядяха от реколтата на ханаанската земя.

Исус Навин 5:12

С пожелание за Новата година

Цели четиридесет години Бог храни народа Си по пътя му към Обещаната земя. Всеки ден Той им изпраща манна от небето, с която снабдява нуждите ми и им дава сили. Те вървят след Него и дрехите и сандалите им даже не се износват. Но, ето ги вече навлезли в пределите, които им са обещани, в които текат мляко и мед (Лев. 20:24). И сега манната спира да идва от небето всеки ден. Сега плодовете на обещанието са пред тях. Те могат да ядат, това което Бог им е приготвил още преди да ги изведе от
Египетското робство. И то без да са се трудили! За цяла една година.
Представяте ли си, 2023-та да бъде такава за всеки един от нас? Да имаме
всичко без да сме си мръднали и пръста за това. Не вярвам, че ще се получи, дори да си го пожелаем.
Това, на което евреите се наслаждават е обещание-символ. То сочи към едно Царство в което се влиза не по заслуги. То сочи към мир и покой, за които не можем да направим нищо. Защото в пределите на това Царство се влиза чрез вяра в родилия се Цар – Господ Исус Христос. Защото мирът, покоят и блаженството ни се вменяват чрез вяра отново в Него. И то не за цяла една година, за цяла една вечност.
Нека през 2023-та да си пожелаем Христос! Честита Нова Година!

п-р Станислав Алексиев