Послание – май 2022 г.

Послание – май 2022 г.

„Към светли бъднини върви…“

…защото има бъднина, и твоята надежда не   

 е изгубена.

Притчи 23:18 СИ

Вече ги няма тържествените и пищни тържества по време на 24 май, когато всички бяхме на манифестация и с цяло гърло пеехме редактирания от управниците тържествен химн на вярващия поет Стоян Михайловски „Върви народе, възродени“. Между многото други неща, авторът говори за едни събития, които има все още да очакваме. За светлина, която ще огрее небосвода още един път, за да го огрява завинаги. И тази светлина е сам Господ Исус, който ще се появи като „светлата Утринна Звезда“ (Откр. 22:16).

А бъднината, за която говори Соломон в книгата Притчи, е бъдещо време, в което ще настъпи справедливост и онеправданият и ощетеният, праведният и милостивият ще бъдат възмездени. Така тяхната надежда няма да бъде напразна.

Така светлите бъднини за едни ще бъдат свързани с радостната среща със Слънцето на правдата – Господ Исус, а за други – с времето за разплата и установяване на Божието царство, в което неверниците няма да имат място.

Ти познаваш ли Светлината Исус? Тя огряла ли е сърцето ти? Тогава се радвай, защото те очакват светли бъднини. Но, ако не, то знай, че една бъднина ще има и тя ще дойде, за да те попита: Как си изживял живота си на тази земя? От отговора ти зависи и бъднината ти.

п-р Станислав Алексиев