Важно съобщение

Важно съобщение

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ и ПРИЗИВ

1.Братя и сестри, уведомяваме ви, че 22 март, неделя, е обявен от ОЕЦ за национален ден за молитва и пост във връзка с пандемията от Ковид 19. Нека се обединим заедно в молитва пред Бога и Той да покаже милост към народа ни в тази тежка ситуация.

2. Тази неделя, 22 март, богослужението за пръв път ще се предава онлайн! Поради технически причини, това ще стане възможно само чрез фейсбук страницата на църквата от тук – https://www.facebook.com/esc1org/. Пълният запис на богослужението ще можете да откриета няколко часа по-късно на сайта на църквата, както е било досега. Също така, за ваше улеснение, в сайта на църквата предварително ще може да намерите връзката за това онлайн излъчване.

3. Умоляваме хронично болните и по-възрастни вярващи да използват горната възможност и да си останат в къщи.

4. Вярващите да поддържат висока лична хигиена, като старателно измиват ръцете си, да използват и дезифектанти. Също така да носят предпазни средства, като маски и ръкавици.

5. Вярващите да стоят на разстояние минимум 2 м. един от друг;

6. Да се ограничават поздравите с телесни контакти, като ръкостискане, прегръщане и целуване;

7. Преди всяко богослужение салонът ще се проветрява, а подът, пейките и използвани предмети ще бъдат старателно дезинфекцирани;

8. След службата вярващите да напускат сградата възможно по-бързо;

9. ОТМЕНЯТ се занятията в неделното училище;

10. ОТМЕНЯ се вечерното неделно богослужение;

11. Библиотеката, социалното кафе и Кафе-книжарницата няма да работят;

12. От 23 март, понеделник, социалната кухня преустановява работа. Ще се поднови при промяна на мерките за безопасност и овладяване на заразата;

• Не се поддавайте на паника!
• Молете се! – най-ефективната мярка!
Пази ме, Боже, защото на Тебе уповавам! (Псалом 16:1)

П-р Благовест Николов