Послание – юни, 2024 г.

Послание – юни, 2024 г.

Какво чакаш?

заръча им да не напускат Йерусалим, но да чакат обещаното от Отца…

Деяния 1:4, 5

            За някои неща на човек му се струва, че си струва да чака, дори и за дълго време. Като за съпруг/а, за хубава кола, за добро жилище или сигурна кариера. За други той няма търпение. Кафето трябва да стане на минутата, трамваят не бива да закъснява, заплатата следва да идва на точната дата. Чакането е уморителна работа. То изисква да се има доверие в това, за което „си се настроил“ да търпиш преминаването на времето.

            Учениците на Спасителя чакаха. Още когато Той ги призова, те все чакаха да дойде Неговото царство. Очакваха свободата си от лапите на Рим и искаха да управляват свободното си Отечество. Но още от началото на книгата „Деяния“ Христос им казва, че царството няма да дойде така, както те си го мислят, а трябва да чакат даването на Светия Дух, чрез Който ще станат свидетели на своя Господ. И те зачакаха…

            Колко време мислите, че чакаха? Само десет дни! Бог не се стърпя и след десет дни изля Духа Си на земята, за да се започне промяната на човешката личност и да могат хора от близо и далеч да разбират тайната Христос и Неговото Спасение. Да бъдат раждани чрез вяра и да Го приемат за Спасител и Господ.

            А вие какво чакате? Не чакайте! Бог изпрати Своя Син да даде спасение на вярващите в Него. Той изля и Духа Си на Петдесетница, за да ни роди и да ни даде нов живот. Вие само повярвайте! Не чакайте повече. Обещаното се изпълни!

п-р Станислав Алексиев